Често задавани въпроси


1. Колко е максималният пробег с едно зареждане?


A. Пробегът при електрическите скутери зависи от теглото на водача, скоростта, терена, състоянието на батерията, стила на каране, външната температура и др.


B. Нормалният пробег с едно зареждане е между 50- 60км., в зависимост от горепосочените фактори. При каране с икономична скорост от 25 км/ ч сме изминавали 80 км с едно зареждане.


2. Как стои въпросът с поддръжката на електрическите скутери?


Технологията при безколекторните електрически двигатели намаля до минимум необходимостта от поддръжка. При тях липсват, типичните за колекторните двигатели, четки които се износват и подлежат на подмяна. Другото предимство на електрическите мотопеди пред тези с ДВГ е, че са с директно задвижване и съответно липсват задвижващ ремък, верига и скоростна кутия. Другото основно предимство е, че при тях няма запалителна, изпусквателна, охладителна система, масло, карбуратор и др. компоненти на бензиновите скутери. Всички тези черти на електрическите скутери ги правят лесни за поддръжка.


3. Лесно ли се зареждат батериите?


Необходимо е само да включите зарядното устройство към електрическата мрежа (220 V), а другия край в обозначеното място, намиращо се под седалката на скутера. Ако притежавате някой от моделите MSG- B или MSG- E, можете да зареждате батериите извън скутера. Те се намират в пластмасови кутии, които се намират под краката и седалката на водача и могат да бъдат извадени за отрицателно време. След това с помощна за кабел за зареждане трябва да се свържат към зарядното устройство и електрическата мрежа. Веднага след включване на зарядното устройство, то ще покаже на колко процента са заредени батериите и при достигане на пълния им капацитет ще се изключи автоматично.


4. Колко е животът на батериите?


Животът на батериите зависи от начина на поддръжка и съхранение от страна на потребителя. При правилна употреба силиконовите батерии имат живот от 400 пълни цикъла заряд-разряд или около 15 000 км. След това може да ги замените с нов комплект. Ако някой от акумулаторите има проблем, не е необходимо да сменяте всички, а можете да замените само него. Единственият консуматив на електрическите скутери са батериите.


5. През какви терени може да се кара скутера?


Всички модели, предлагани от нашата фирма, са с електрически двигатели с мощност 3 kW като по този начин скутерът е способен да се справи с нагорнища с ъгъл на изкачване до 25-30%. При електрическите двигатели въртящият момент е постоянен, което предлага на водача максимална мощност още на старта. Изкачване на различни възвишения дори и с още един пътник не са проблем за нашите скутери.


Пример 1: С двама човека, с общо тегло от 190 кг., скутерът развива максимална скорост от 45 км/ ч по равен път. Със същото тегло успява да излезе от подземен гараж с голям ъгъл на изкачване.


Пример 2: С двама човека, с общо тегло 130 кг., скутерът се изкачва от гр. София до село Железница, което се намира в полите на Витоша, без никакви проблеми и развивайки скорост от 35- 40 км/ ч.


Електрическият скутер се справя добре по черни пътища. Размерът на гумите е 130/ 60 / 13, което придава достатъчна стабилност и маневреност. Също така има и достатъчно пространство между най-ниската точка на шасито до земята. Тъй като всички електрически връзки и компоненти са изолирани, е възможно карането в дъждовно време и преминаването през мокри участъци. Все пак не е желателно да се прекалява и да навлиза вода в помещението където се намират батериите.

| ©2016 Elmotive Ltd., 1113 Sofia, Bulgaria | Всички права запазени |