Електростатично боядисване


Така изглежда уредът, с който се изработват рисунките

От 2014 година фирма Елмотив ООД предлага на своите клиенти, съвместно с Пласто ЕООД, нова услуга към предлаганите досега.


Методът за нанасяне на анти-корозионни и декоративни пкрития върху черни и цветни метали представлява електростатично нанасяне на прахови полимерни материали (прахово боядисване). Този метод за боядисване е предпочитан за покриване на метални изделия, тъй като осигурява високо качество, издръжливост и равномерност на покритието, както и богата гама от специални ефекти, които трудно се постигат с другите методи на боядисване. Праховото боядисване е и един от най-екологичните методи, с повишеното внимание към опазване на околната среда, обособява се като с ниски емисии на отделяне на вредни вещества, отпадъци и летливи органични съединения.


Етапите на праховото боядисване са:

1. Предварителна подготовка на детайлите

2. Прахово боядисване

3. Изпичане


Преди започване на боядисването, детайлите трябва да се почистят и да се отстранят от тях масла, пръст, мръсотия, греси за смазване, метални оксиди и други повърхностни дефекти. Като допълнителна услуга, нашата фирма предлага почистване на детайлите с песакоструене. По този начин се се осигурява максимална повърхнина за покритие, по-добро сцепление с боята и повишено качество и устойчивост на нанесения слой боя.


Металните части (рамка, вилки, степенки, кормило) на някои наши модели електрически скутери се боядисват в нашия цех преди сглобяване. Всички детайли се почистват до чист метал с песакоструйка, обработват се със специален анти-корозионен грунд, боядисват се с епоксидно-полиестерни прахове и се изпичат в пещ. Този метод на боядисване гарантира на металните части на нашите електроскутери дълготрайна защита от корозия и по-добър външен вид.


Разполагайки с професионална техника за боядисване и над 200 цвята по RAL-каталог, както и с богатата гама металици, шагрени и др. на фирма INVER, ние предлагаме услугата прахово покритие на метални изделия.Предлага се асортимент със степен на гланц между 20-90 %, измерени под ъгъл 60 градуса.


Максималните размери на боядисваните детайли са: дължина - 2100 мм, височина – 1300 мм, широчина – 950 мм.
Нанасяне на праховата боя
Антикорозионен груд нанесен върху рамкатаИдеално гладка повърност
Огледален ефект

| ©2016 Elmotive Ltd., 1113 Sofia, Bulgaria | Всички права запазени |