Какво трябва да знаем при избора на електрически скутер:

1. Мощност на електродвигателя:

Мощността е един от най-важните фактори при избора на МПС и затова трябва да се обърне достатъчно внимание на това какъв електродвигател ще изберете. От нея се определят някои от най-важните характеристики на електрическите скутери: изкачване на наклони, ускорение, товароносимост, проходимост, разход на електроенергия, динамика и др.


Често задавани въпроси от страна на клиентите е дали ще могат да изкачват пътища с големи наклони, дали ще могат да возят още един човек, без да се налага той да слиза при най-малкия наклон и т.н.


Както в повечето сфери на съвременния живот, така и при избора на електрически скутер е необходимо да се направят някои компромиси. 1500W или 3000W - най-важният избор.


Примамливата цена (колкото на електрически велосипед) и олекотената конструкция на 1500W-скутери ги правят предпочитани за населени места с равнинен терен, ненатоварен трафик и изминаването на кратки разстояния (до 45 км). От голямо значение е и теглото на пътника. Слабият трафик и тегло на водача под 90кг почти напълно компенсират по-слабото ускорение на моделите с 1500 W двигател.


При скутерите с 3000W двигател "минусите" се свеждат до по-високата цена и по-тежката конструкция. За сметка на това скутерът може да се използва за по-пресечени терени и при трафик, изискващ повече ускорение. По-мощният двигател се справя и по-добре с изкачването на стръмни терени с двама пътника.


2. Мощност и тип на батерията:


При избора на електрически скутер трябва да се обърне внимание върху мощността и типа на батерията. Те определят не само максималния пробег на скутера, но и неговата цена. Фирма Елмотив както оловно-киселинни (гелови) акумултори, така и LiFePo4. Най-разпространени сред електрическите скутери са геловите акумулатори, заради ниската им цена. Повече за тях можете да прочетете в раздел „Технология‘ на нашия уеб сайт. С пакет акумулатори 48V 40Ah се изминават между 60 и 70 км., в зависимост от терена, скоростта, товара, състоянието на батерията, температурата на околната среда и др. Животът на батерията е около 400 пълни цикъла на заряд и разряд (при 80% разреждане). При избора на електрически скутер трябва да обърнете внимание върху капацитета на батерията, от който зависи максималния пробег с едно зареждане.


Цената на електрическия скутер зависи много от вида и мощността на батерията. Един електрически скутер с капацитет на акумулаторите от 20 Ah ще е по-евтин, но ще има два пъти по-малък пробег. Силиконовите батерии се използват най-масово при производството на електрически скутери, но също така се предлагат и LiFePO4 батерии, които се характеризират с по-малко тегло и по-дълъг живот. Тяхната цена обаче е почти три пъти по-висока от на силиконовите батерии.


Едно от предимствата на електрическите мотопеди, предлагани от фирма Елмотив е възможността за лесно и удобно сваляне на акумулаторите и тяхното зареждане извън скутера. Тази технология позволява и смяната на разредени батерии със зареден комплект, като по този начин не се налага изчакване на зареждането им. Тази технология прави двата модела подходящи за куриерска дейност или доставки на храни и напитки, отдаване под наем и др. Повече за технологията можете да прочетете тук


Фирма Елмотив разполага и с електро скутери с LiFePO4 батерии, но поради някои техни недостатъци и високата им цена, не се продават официално в уеб сайта ни.


3. Сигурност и комфорт:


Нашите електрически скутери притежават стойности като сигурност и комфорт в комбинация с иновативен дизайн и висока ефективност. Тъй като всеки човек има различен вкус и предпочитания, ние предлагаме няколко модела електрически мотопеди, които се различават по размери и дизайн. Най-големият ни скутер MLY-A е конструиран с размерите на 125 куб. скутер, което го прави удобен и комфортен. При него краката могат да се изпънат напред, което е неоспоримо удобство за всеки моторист. Удобните широки седалки позволяват приятно пътуване часове наред. Всички модели са подходящи за двама пътници като максималното техническо допустимо тегло е 200 кг.


За комфорта при возене са от важно значение размерът на гумите и окачването. Всички наши скутери са с размер на гумите 130/ 60/ 13, което прави скутера по-стабилен и по-проходим. Големите гуми са от предимсвто за всеки начинаещ водач на скутер. Надеждността на нашите електрически скутери се гарантира от предна и задна хидравлична дискова спирачка с дву-бутален спирачен апарат.


При моделите със сваляеми батерии, центърът на тежестта е разположен най-ниско, което води до по-добра стабилност на скутера в завой и подобрява неговата управляемост.

| ©2016 Elmotive Ltd., 1113 Sofia, Bulgaria | Всички права запазени |