Ролята на електрическите скутери в ежедневието на хората


В много от развитите държави хората отдавна използват за транспорт в града алтернативи на автомобила, заради високите цени на горивата, задръстванията и проблемите с паркирането. Напоследък и в България се забелязва покачване на интереса към колелата и скутерите. Обикновено клиентите ги интересува на първо място разхода на гориво, цената на продукта и допълнителните разходи като консумативи, такси и данъци. По пътищата се забелязват доста бензинови скутери, които се карат главно от юноши заради възможността да се изкара свидетелство за управление на 16-годишна възраст. С тях те отиват на училище, излизат на разходки и обикалят града. Срещат се и възрастни хора, които ги използват, за да ходят до магазина - за тази цел скутерът е много удобен, защото се управлява лесно, в повечето има голям багажник и др. Скутерите намират голямо приложение както в големите градове, където с тях много лесно се избягват задръстванията и се паркира на почти всяко място, така и в малките градове, където разстоянията са малки и не е рентабилно да се използва автомобил за къси разстояния. Това е причината много хора да ги използват, за да стигнат евтино и бързо до работното си място. В много държави скутерите се използват и служителите на много фирми и държавни служби, от куриери, разносвачи на пици, охранители на паркове, плажове и т.н. Друго приложение скутерите намират по курортните комплекси или градовете с много забележителности, където се дават под наем за туристически обиколки.


В някои общини в Германия и Италия държавните служители са получили от различни организации и производители безплатни електрически скутери под лозунга „Електромобилност и екологично каране без CO2“. Целта на държавната инвестиция в подобен вид транспорт е да се намалят вредните емисии във въздуха и да се улесни трафикът в големите градове. В Германия е доста срещана практика повечето производители на електрически скутери да правят дарения на различни институции с цел това превозно средство да се тества и популяризира сред населението. Напоследък все повече хора са загрижени за климатичните промени, които са следствие от емисиите на парникови газове. Точно по тази причина най-големият замърсител в света Китай инвестира в развитието на екологични превозни средства с цел да се намали замърсяването на въздуха. Появяват се и различни организации, които приканват хората да са съпричастни към климатичните проблеми, като използват по-екологични машини, уреди и т.н. Нуждата от алтернативна енергия нараства и в момента вниманието се насочва основно върху електричеството.


Електрическият скутер има доста предимства спрямо бензиновия, а с развитието на технологиите недостатъците му намаляват, като след време той ще се превърне в безспорен лидер сред двуколесните превозни средства.

| ©2016 Elmotive Ltd., 1113 Sofia, Bulgaria | Всички права запазени |