Сваляеми акумулатори

Като всеки един продукт и електрическите скутери имат своите предимства и недостатъци. В предишните статии направихме подробен анализ на всяко едно качество на електроскутерите. В тази статия ще обърнем специално внимание на два недостатъка на електрическите скутери – пробега и зареждането на акумулаторите, разглеждайки едно конструктивно решение за тези два проблема.


Повечето модели електрически скутери могат да бъдат зареждани единствено когато са в близост до източник на електроенергия, което се оказва сериозен проблем за хората, които не могат да осигурят лесен достъп до контакт за зареждане. Поради габаритите на електроскутера, зареждането му се оказва проблем за хора, които не притежават гаражно/ дворно място или живеят на висок етаж в жилищни блокове. Предвид този неудобен недостатък на електроскутерите, фирма Елмотив предлага на своите клиенти едно конструктивно решение на този проблем. Конструкцията на рамката при моделите MSG-E и MSG-B позволява разполагането на акумулаторите под седалката и под краката на водача. Самите батерии са монтирани в пластмасови кутии, снабдени с дръжки, така че да могат да бъдат лесно и бързо извадени.


По този начин те могат да бъдат зареждани в домашни условия, извън скутера. Необходимо е само да се свържат помежду си чрез специален кабел, който се свързва към зарядното устройство. По този начин се решава проблема със зареждането, а същевременно акумулаторите могат да бъдат извадени от скутера, с цел да се предпазят от кражба.


Основният проблем на електрическите скутери е ограниченият им пробег. В зависимост от определени фактори, той може да варира между 55 и 70 км. с едно зареждане. Тъй като електрическият скутер е предвиден за градски условия, този пробег е достатъчен за повечето хора. За тези, които искат да изминават повече, без да се налага да чакат зареждането на акумулаторите, са подходящи моделите MSG-E и MSG-B, които са със сменяеми батерии. При наличие на втори комплект акумулатори, изтощените могат да бъдат заменени със заредени за отрицателно време.Тази технология прави двата модела подходящи за куриерска дейност или доставки на храни и напитки, отдаване под наем и др.| ©2016 Elmotive Ltd., 1113 Sofia, Bulgaria | Всички права запазени |